Onze Waarden

Daoust Green

Hoewel onze kleur rood is, weerhoudt het ons er niet van om groen te denken. Bewust van de ecologische voetafdruk die een bedrijf met meer dan 70 JobCenters kan hebben, nemen we maatregelen om deze te verminderen. Alleen al op het hoofdkantoor hebben we geïnvesteerd in slimme thermostaten, zonnepanelen en groene energie voor al onze ruimtes.

Inspanningen die vruchten afwerpen want:

  • Eind 2023 is Daoust trots om het CO2 Neutral-label voor het hele bedrijf te hebben behaald. Na een nationale audit voor het jaar 2022 zijn we nog verder gegaan door een actieplan op te stellen voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Dit label, gecertificeerd door CO2Logic/South Pole en goedgekeurd door Vinçotte, wordt toegekend aan organisaties die hun klimaatimpact berekenen, verminderen en compenseren.

We compenseren al onze CO²-uitstoot (Scope 1, 2 en 3) door een project in Malawi te steunen om het leven van honderden gezinnen te verbeteren. Dit project verbetert de toegang tot drinkwater door de distributie en installatie van meer dan 3700 chloordispensers in landelijke gebieden. Dit zal niet alleen de gezondheid van deze gezinnen beschermen, maar ook hun levenskwaliteit verbeteren en honderden hectaren bos beschermen!

  • In 2022 behaalde Daoust het CO2 Neutral label voor haar hoofdkantoor en compenseerde alle uitstoot van haar hoofdkantoor door een project in Rwanda te ondersteunen.
  • In 2015 werd het label “Ecodynamische onderneming” toegekend als bewijs van de genomen maatregelen voor intern milieubeheer.

 

Maar dat is nog niet alles! Omdat we niet van half werk houden, hier zijn andere concrete acties:

  • Verantwoorde aankopen: We geven de voorkeur aan duurzaamheid bij al onze aankopen: gereviseerde IT-apparatuur, lokale leveranciers, gerecycled papier, herbruikbare tassen, drinkflessen, drinktassen, enz.
  • Tweede leven voor onze multimedia-apparatuur: Dankzij onze samenwerkingen met aSmartWorld en Digital For Youth worden al onze computers, schermen en smartphones hergebruikt in plaats van weggegooid.
  • Paperless: Met behulp van onze e-tools, onze Paperless JobCenters en bewustwording bij onze klanten over elektronische dienstencheques proberen we ons papierverbruik tot een minimum te beperken.
  • Compensatie van ons printen: Omdat volledig papierloos worden makkelijker gezegd is dan gedaan, heeft Daoust sinds 2019 een groen alternatief gevonden dankzij PrintReleaf. Zij berekenen ons papierverbruik en planten automatisch het equivalent aan bomen terug.
  • Vergroening van onze kantoren en JobCenters: Groene energie voor al onze kantoren, opvolging van het verbruik van onze kantoren via onze “Energy Manager”, gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen voor de renovaties die we uitvoeren, installatie van zonnepanelen op het dak van ons hoofdkantoor…
  • Mobiliteitsbeleid: Elektrificatie van het wagenpark en de promotie van zachte mobiliteit, evenals de voordelen die Daoust hiervoor biedt.

Zoek je een job?

Ga naar DaJobs

Sluit je aan bij ons team

Bekijk onze interne vacatures

Bent u werkgever?

Ontdek DaConnect

Heeft u ons nodig?

Onze JobCenters